de Zoncorporatie

Liefde voor daken en duurzaamheid

Ons verhaal

De Zoncorporatie is in 2017 opgericht. Ons doel? Woningcorporaties te helpen met het verduurzamen via zonnepanelen en ledverlichting. Wij zijn begonnen als een joint venture tussen Patina Dakdenkers  en Klomp Technisch Buro. Deze bedrijven, al decennia lang vaste dak- en installatiepartner van vele woningcorporaties, sloegen de handen ineen om woningcorporatie Ymere te helpen bij haar verduurzamingsopgave.

 

Het resultaat was de op dat moment grootste zon-ESCo van Nederland, voor maar liefst 8.500 aangesloten woningen. Inmiddels is de Zoncorporatie een volledig zelfstandig opererende organisatie bestaande uit ruim 50 professionals, werkend voor meer dan tien woningcorporaties en met twee ESCo’s onder beheer.

 

Onze focus op woningcorporaties maakt ons onderscheidend aan onze concurrenten. Wij werken alleen voor u. Daarom hebben wij onze organisatie volledig ingericht op het uitvoeren van grootschalige (vaak meerjarige) zon- en ledprojecten voor woningcorporaties. Wij ontzorgen van A tot Z, in alle type gebouwen en voor alle type projecten. En wij voeren alles (op het daadwerkelijk installeren na) in eigen beheer uit, met ons eigen personeel.

 

Voeg naast onze ervaring, expertise en gedrevenheid ook de bagage van 50 jaar ervaring in dak- en E-techniek van onze founding partners toe en u snapt dat uw duurzame doelstellingen én uw huurders bij ons in goede handen zijn.

Onze visie

“De grootschalige transitie naar duurzame energie biedt unieke kansen voor de democratisering van energie. Tot nu toe profiteren vooral huiseigenaren van de toegang tot en voordelen van duurzame energie. Wij zijn van mening dat huurders van (sociale) huurwoningen hier ook recht op hebben. Woningcorporaties zijn de aangewezen partijen om dit de komende jaren mogelijk te maken, in nauwe samenwerking met marktpartijen.”

Onze missie

“De Zoncorporatie maakt duurzame energie bereikbaar voor Nederlanders zonder een koopwoning en/of beperkte financiële slagkracht. Met ons werk maken we een positieve impact op de levens van vele Nederlanders en werken we elke dag aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.”