Over de Zoncorporatie

Een verhaal over het bundelen van krachten

De Zoncorporatie is in 2017 opgericht met het doel om woningcorporaties te helpen met het verduurzamen via zonnepanelen en ledverlichting. Wij zijn een joint venture van drie organisatie: Patina Dakdenkers, Klomp Technisch Buro en LENS. Deze drie bedrijven besloten de handen ineen te slaan om woningcorporatie Ymere te helpen bij zijn verduurzamingsopgave. Een klus die, gezien de omvang en complexiteit, de expertise van alle drie de organisaties vereiste. De succesvolle samenwerking in dat project kreeg een permanent karakter toen andere woningcorporaties ook wilden samenwerken met de joint venture. De Zoncorporatie was geboren.

 

Samenwerking zit dus in ons DNA. Net als de zorg voor en betrokkenheid bij het werk van woningcorporaties. Uw projecten, of het nou om dakvervanging, cv-ketels of zonnepanelen gaat, hebben een lange investeringshorizon. Dat betekent dat de ondergrens voor wat betreft kwaliteit en dienstverlening op een hoog niveau moet liggen. Daarmee creëert u zekerheid in uw rendement en waakt u over uw reputatie bij uw huurders.

 

Wij zijn ook van mening dat uw huurders deze kwaliteit verdienen. En dat ze in het geval van verduurzaming überhaupt toegang tot duurzame opwek moeten krijgen. Want dat de baten van de energietransitie nog niet altijd eerlijk verdeeld zijn, daar zijn wij van overtuigd. De verduurzaming met zonnepanelen vormt een uitgelezen kans om ook maatschappelijke impact te maken!

 

Daarom hebben wij onze organisatie volledig ingericht op het uitvoeren van grootschalige (vaak meerjarige) zon- en ledprojecten voor woningcorporaties. Wij ontzorgen van A tot Z, in alle type gebouwen en voor alle type projecten. Voeg naast onze ervaring, expertise en gedrevenheid ook de bagage van 50 jaar ervaring van onze founding partners toe en u snapt dat uw duurzame doelstellingen op het E-vlak én uw huurders bij ons in goede handen zijn.

Onze visie

“De grootschalige transitie naar duurzame energie biedt unieke kansen voor de democratisering van energie. Tot nu toe profiteren vooral huiseigenaren van de toegang tot en voordelen van duurzame energie. Wij zijn van mening dat huurders van (sociale) huurwoningen hier ook recht op hebben. Woningcorporaties zijn de aangewezen partijen om dit de komende jaren mogelijk te maken, in nauwe samenwerking met marktpartijen.”

Onze missie

“De Zoncorporatie maakt duurzame energie bereikbaar voor Nederlanders zonder een koopwoning en/of beperkte financiële slagkracht. Met ons werk maken we een positieve impact op de levens van vele Nederlanders en werken we elke dag aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.”