De Zoncorporatie ondertekent akkoord House of Skills

De Zoncorporatie ondertekent akkoord House of Skills

Op vrijdag 14 december ondertekende De Zoncorporatie het Regionaal Skillsakkoord Metropoolregio Amsterdam. Daarmee is dé ontzorger van woningcorporaties één van de maar liefst 90 partners die zich hebben aangesloten bij House of Skills; een samenwerkingsverband in de Metropoolregio Amsterdam om de arbeidsmarkt meer op skills in te richten. Dat is nodig om de arbeidsmarkt flexibeler en toekomstbestendiger te maken.

 

Proactieve arbeidsmarktbenadering

 

De Zoncorporatie groeit hard. En de strijd om het goede personeel dat al ons werk gaat uitvoeren is hard. Daarom moet er uit een ander vaatje getapt worden dan in het verleden het geval was. Zelf opleiden en de aansluiting leggen tussen het onderwijs en de praktijk is de manier om dat te doen. De Zoncorporatie trekt dit breder en leid ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt op tot gecertificeerde installateurs. Toetreding tot de community van House of Skills past naadloos in dit straatje.

 

Arbeidsmarkt ingericht op skills

 

In de regio Amsterdam vraagt de veranderende arbeidsmarkt om een flexibele beroepsbevolking die zich blijft ontwikkelen. Niet alleen in de vorm van het halen van diploma’s, maar ook in het aanleren en ontwikkelen van skills. Een arbeidsmarkt die meer is gericht op skills vergroot voor werkenden en werkzoekenden hun kansen op het vinden van de juiste baan. Werkgevers hebben meer kans om snel geschikte werknemers te vinden.

 

Coalitie voor wendbare arbeidsmarkt

 

Samen met partners als de Gemeente Amsterdam, UWV, TNO, werknemers- en werkgeversorganisaties, universiteiten en arbeidsbemiddelaars legt De Zoncorporatie een basis voor de toekomstbestendige, wendbare arbeidsmarkt die de Metropoolregio Amsterdam voor ogen heeft.

 

Meer informatie

Het hele bericht van House of Skills vind je hier.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ton Visser (t.visser@dezoncorporatie.nl / 0646469797).