De Zoncorporatie

Liefde voor daken en duurzaamheid

Ons verhaal

In 2017 is de Zoncorporatie ontstaan vanuit de vraag van woningbouwcorporatie Ymere aan hun dak partners om hun woningen te verduurzamen. Drie ondernemingen, met elk hun eigen specialisme op het gebied van daken en duurzaamheid, sloegen de handen ineen en zo ontstond de Zoncorporatie.

 

Onze aanpak van persoonlijke aandacht voor alle huurders ging niet onopgemerkt voorbij. We maken de huurders enthousiast, leggen alles zo simpel mogelijk uit en begeleiden de huurder in het gehele proces. Steeds meer woningcorporaties wilde daarom met ons samenwerken om hun duurzame ambities te behalen. Door het aansluiten van zonnepanelen en het plaatsen van LED-verlichting. Inmiddels werken 60 toegewijde collega’s voor 10 woningcorporaties verspreid over heel Nederland. Samen hebben we al meer dan 10.000 huurders geholpen bij het huren van zonnepanelen en het verlagen van hun energierekening. Jaarlijks komen daar zeker 5.000 extra huurders bij.

 

Wij geloven dat de energietranisitie alleen kan slagen als ook de woningen van woningcorporaties worden voorzien van zonnepanelen. Zowel de eengezinswoningen, als de appartementen. Woningcorporaties bezitten gezamenlijk ruim 30% van alle woningen in Nederland. Daarom kiezen we ervoor om uitsluitend samen te werken met woningcorporaties. Daarnaast zijn de huurders van woningcorporaties juist de groep die zoveel last heeft van de gestegen energieprijzen. Zij hebben geen eigen dak en vaak niet het geld om zelf te investeren in zonnepanelen. Wij maken zonnepanelen toegankelijk voor deze groep mensen, waardoor zij kunnen ook genieten van de voordelen van zonnepanelen. Voor deze mensen doen we het.

 

Wij zijn pas tevreden als iedere huurder in Nederland in 2030 de kans heeft gehad om zonnepanelen te huren.

Visie & missie

Onze visie 

Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot de voordelen van duurzame energie. Alleen dan kan de energietransitie slagen.

Onze missie

We maken duurzame energie, in de vorm van zonnepanelen en led-verlichting, beschikbaar voor bewoners van sociale huurwoningen. Zodat ook zij geld kunnen besparen én iets goeds kunnen doen voor het milieu.

Benieuwd voor welke woningcorporaties wij werken? Dat lees je hier!

Onze certificaten