Iederzon plaatst 20.000e zonnepaneel!

Hoofddorpse huurder is de gelukkige

Een mijlpaal voor Iederzon en Ymere! Zo mag de plaatsing van het 20.000ste zonnepaneel gerust genoemd worden. Het was mevrouw Van Oorschot in Hoofddorp die de eer ten deel viel. Vastgoedregisseur Hans Pronk (Ymere) en Accountmanager Maaike Hoogland (Iederzon) besloten haar daarom in het zonnetje te zetten.

Ymere is sinds 2018 actief bezig met het verduurzamen van haar woningbezit met zonnepanelen. In principe hebben alle bewoners de mogelijkheid om mee te doen. Mits het dak geschikt is. De financiering, werving, installatie en het beheer is uitbesteed aan de Zoncorporatie dat het project uitvoert onder de naam Iederzon.

Impact

Inmiddels zijn er zo’n 2000 eengezinswoningen en 600 appartementen aangesloten op zonnepanelen. Hiermee hebben de Ymere-huurders samen al zo’n 8,6 MWh aan groene stroom opgewekt en ruim € 500.000 op hun energielasten bespaard. Ook heeft Iederzon 140 collectieve systemen op appartementsgebouwen geplaatst en zijn er ruim 40.000 led-armaturen geïnstalleerd.

Overstag door verhalen

Voor de nieuwste klant van Iederzon was haar overigens niet meteen een uitgemaakte zaak. Mevrouw Van Oorschot gaf aan in beginsel getwijfeld te hebben aan de financiële voordelen die het huren van zonnepanelen biedt. Uiteindelijk ging ze toch overstag. Het belang van verduurzaming, de garanties van Iederzon en de positieve verhalen van andere klanten deden haar besluiten om toch mee te doen aan de duurzame revolutie!

Ymere, bij monde van Hans Pronk is blij met de mijlpaal en de manier waarop dit gebeurde: “Het is mooi om te zien dat goede ervaringen van gebruikers is toch de beste reclame zijn om verder te werken aan duurzaamheid en lastenverlichting! We hopen door deze berichten meer mensen enthousiast te krijgen om zonnepanelen te huren bij Iederzon.”