Roei-avontuur leidt tot duurzaam kado

Roeiers van de Zoncorporatie doneren zonnesystemen t.w.v. € 45.000 aan daklozenorganisatie

Persbericht – Vorig najaar stapte een viertal Amsterdammers op de Theems in Londen in een roeiboot, met het doel 250 mijl later aan land te gaan aan de oevers van het IJ in Amsterdam. Met hun tocht wilden Pim Claassen, Bart Dijkman, Sjoerd Taam en Georgi Tuaev geld bij elkaar roeien om de inloophuizen van De Regenboog te voorzien van zonnepanelen. Het roeiavontuur strandde in een nachtelijke storm, maar de zonnepanelen kwamen er toch.

 

Met hun roeitocht wisten de mannen van het duurzame installatiebedrijf De Zoncorporatie destijds veel aandacht te genereren. De nogal ongebruikelijke uitdaging zorgde voor veel publiciteit, waarmee ook de sponsorbijdragen en donaties binnenstroomden.

 

Een flinke storm zorgde er helaas voor dat zelfs deze waaghalzen die nooit een uitdaging schroomden de missie op de Noordzee moesten staken. De Zoncorporatie, sponsoren en donateurs besloten echter unaniem dat het goede doel hoe dan ook gediend moest blijven. En dus ging De Zoncorporatie het afgelopen jaar hard aan het werk om de zonnepanelen op drie van de inloophuizen van De Regenboog Groep te realiseren.

 

In totaal gaat het om drie zonnesystemen die gezamenlijk een kleine 20.000 kWh per jaar opwekken. Daarmee maken de inloophuizen gebruik van duurzame energie van eigen dak en bespaart De Regenboog Groep elk jaar zo’n € 2.500 op haar energielasten. Geld dat weer kan worden gebruikt voor de kerntaak: van de stad een plek maken waar elke Amsterdammer zich thuis kan voelen. Of je nu psychische problemen hebt, dakloos bent, met een verslaving kampt of schulden hebt.

 

Uiteraard is ook Directeur van De Regenboog Groep, Hans Wijnands, helemaal in zijn nopjes met de donatie: ”De stoere mannen van De Zoncorporatie hebben met hun Engelandvaart een besparing van 2500 euro per jaar bij elkaar geroeid, voor de komende 10 jaar welteverstaan. Dat is ongelooflijk en mooi voor mens én milieu. Superbedankt!”