Zonnepanelen in Apeldoorn

Zonnepanelen voor 500 een- en meergezinswoningen

De Woonmensen gaat ruim 500 woningen in Apeldoorn aansluiten op zonnepanelen. Hiermee geeft de woningcorporatie verder invulling aan haar duurzame programma Samen voor Energie waarmee het 2.500 huurwoningen wil verduurzamen. Het project is gestart in september 2021 en loopt tot juni 2022.

 

Met het plaatsen van de zonnepanelen biedt de Woonmensen haar huurders de mogelijkheid om aan te haken bij de voordelen van de duurzame energietransitie. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten: huurders genieten een jaarlijkse lastenverlichting die in de honderden euro’s loopt en de Woonmensen werkt aan de verduurzaming van de woningvoorraad.

 

Welke woningen krijgen een aanbieding?

De Woonmensen heeft vooralsnog ruim 750 woningen geselecteerd. De verwachting is dat ruim 500 van hen hier ook gebruik van willen maken. Het betreft hier vooral appartementen maar ook enkele tientallen eengezinswoningen. Complexen die net een (dak)renovatie gehad hebben komen als eerste aan de beurt. Uiteindelijk wil de Woonmensen al haar woningen van zonnepanelen voorzien.