Zonnepanelen en Led voor Woonwaard

Zonnepanelen en ledverlicting voor Woonwaard

Woningcorporatie Woonwaard besloot voor het verduurzamen van haar meergezinscomplexen bij De Zoncorporatie aan te kloppen. Voor zowel zonnepanelen als ledverlichting.

 

Zonnepanelen

In 2020 sluit de Zoncorporatie 400 meergezinswoningen aan op zonnepanelen. Ook worden er diverse collectieve systemen voor de collectieve voorzieningen geplaatst. De Zoncorporatie is ook verantwoordelijk voor het informeren en enthousiasmeren van de huurders. De gemiddelde deelnameconversie van dit project ligt rond de 50%. Na oplevering verzorgen wij voor vijf jaar de monitoring, he tonderhoud en beheer van de systemen.

 

Ledverlichting

Vanaf eind 2020 mag de Zoncorporatie daarnaast ook 2000 ledarmaturen vervangen in diverse wooncomplexen. In 2021 en 2022 komen hier nog eens een kleine 5.000 armaturen bij. De Zoncorporatie neemt hier de ledinventarisaties voor zijn rekening, de vervanging zelf en de huurderscommunicatie.

 

Meer informatie is te lezen op de website van Woonwaard.

 

Projectleider Sander Vasbinder en Projectleider Vastgoedbeheer Paul Duyn bij de oplevering van één van de systemen in 2020.