Ymere | Iederzon

De Zoncorporatie is ontstaan vanuit de wens van Ymere om haar woningen te verduurzamen met zonnepanelen. Dit doen we vanuit het merk Iederzon, dat hiervoor speciaal is ontwikkeld. Nog steeds zijn wij onder de naam Iederzon de vaste zon- en LED-partner van Ymere. 

 

We nemen het hele bezit van Ymere mee. Zowel de eigen kantoren als de wooncomplexen, collectieve systemen en de woningen van de huurders (gestapelde complexen en eengezinswoningen). Sinds 2020 nemen we ook VvE’s mee in onze aanpak.

 

De ESCo-constructie (Energy Service Company) houdt in dat we niet alleen de uitvoering, maar ook de financiering voor het project verzorgen. Het is voor het eerst dat een Nederlandse woningcorporatie op zo’n grote schaal zijn daken beschikbaar stelt aan een marktpartij. Wij verzorgen de selectie van panden, ontwikkelen de zonnesystemen, benaderen  de huurders en installeren en beheren de systemen voor de komende 20 jaar.

 

De huurders kunnen zonnepanelen huren bij de ESCo en besparen hiermee gegarandeerd een bedrag per jaar op hun energierekening. Ymere werkt op deze manier aan haar duurzame doelstellingen zonder dat de corporatie hier zelf in hoeft te investeren. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de financiële middelen bij elkaar te krijgen voor het uitvoeren van dit project. Naast de Bank Nederlandse Gemeenten verstrekken ook de Gemeente Amsterdam en twee crowdfundingplatformen (Zonnepanelendelen & Greencrowd) een lening aan de ESCo. In totaal bedraagt de investeringsruimte € 35 miljoen.

 

Met de Zoncorporatie installeren wij sinds 2017 zonnepanelen bij huurders van verschillende woningcorporaties verspreidt door Nederland. In deze periode hebben we al bij meer dan 10.000 huurders zonnepanelen geïnstalleerd.

 

Meer informatie

Ben je huurder van Ymere en wil je meer weten over het huren van zonnepanelen?

Klik hier