Ymere | Iederzon

8.500 woningen in 3 jaar

De vaste zon- en LED-partner van Ymere

De Zoncorporatie is sinds eind 2017 de vaste zonpartner van Ymere voor tenminste nog de komende 3 jaren. In deze periode gaan we 8.500 woningen voorzien van zonnepanelen. Daarbij nemen we het hele bezit van Ymere mee. Zowel de eigen kantoren als de wooncomplexen, collectieve systemen en de woningen van de huurders (gestapelde complexen en eengezinswoningen).

Het bijzondere is daarbij dat we dit doen via een zogenoemde ESCo-constructie (Energy Service Company). Dit houdt in dat De Zoncorporatie niet alleen de uitvoering, maar ook de financiering voor het project verzorgt. Het is voor het eerst dat een Nederlandse woningcorporatie op zo’n grote schaal zijn daken beschikbaar stelt aan een marktpartij. De Zoncorporatie verzorgt de selectie van panden, ontwikkelt de zonnesystemen, benadert  de huurders en installeert en beheert de systemen voor de komende 20 jaar. Dit doen we vanuit het merk Iederzon, dat hiervoor speciaal is ontwikkeld.

De huurders kunnen zonnepanelen huren bij de ESCo en besparen hiermee gegarandeerd een bedrag per jaar op hun energierekening. Ymere werkt op deze manier aan haar duurzame doelstellingen zonder dat de corporatie hier zelf in hoeft te investeren. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de financiële middelen bij elkaar te krijgen voor het uitvoeren van dit project. Naast de Bank Nederlandse Gemeenten verstrekken ook de Gemeente Amsterdam en twee crowdfundingplatformen (Zonnepanelendelen & Greencrowd) een lening aan de ESCo. In totaal bedraagt de investeringsruimte € 35 miljoen.

Vlnr: Edwin Klomp (directeur De Zoncorporatie), Abdeluheb Choho (wethouder Amsterdam), Pauline Bieringa (directeur Bank Nederlandse Gemeenten) en Ber Bosveld (directeur Ymere).

  • Opdrachtgever: Woningcorporatie Ymere
  • Gebied: Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer, Weesp, Almere, Muiden, Diemen.
  • Projectomvang: € 35 miljoen
  • Looptijd: 4 jaar
  • Soort project: Eengezinswoningen, Gestapelde Woningen, SDE, LED
  • Merk zonnepanelen: LG, REC
  • Merk omvormer: SolarEdge

 

Meer weten? Neem dan contact op met Georgi Tuaev via g.tuaev@dezoncorporatie.nl.