Woonforte voorziet 3000 woningen van zonnepanelen

Woningcorporatie Woonforte in Alphen aan de Rijn neemt de uitspraak ‘Voor niets gaat de zon op’ wel erg letterlijk. In september is de corporatie in samenwerking met De Zoncorporatie gestart met het plaatsen van gratis zonnepanelen op 3000 eengezinswoningen. Dit jaar worden nog 500 huurwoningen van zonnepanelen voorzien.

 

Woonforte werkt op verschillende manieren aan het verduurzamen van hun woningbezit. Nieuwbouwwoningen worden vanaf nu gasloos gebouwd en in onderhoudsprojecten wordt gewerkt aan het verbeteren van de isolatie. Het plaatsen van zonnepanelen is een belangrijke stap in dit proces. Naast de voordelen voor het milieu is het ook goed voor de portemonnee van de huurder. Deze hoeven namelijk niets te betalen voor de zonnepanelen.

 

De woningcorporatie investeert bijna 20 miljoen euro in de zonnepanelen voor de 3.000 eengezinswoningen. Na de eerste 500 panelen die dit jaar worden geïnstalleerd, zal Woonforte in samenwerking met De Zoncorporatie jaarlijks zo’n 650 woningen van zonnepanelen voorzien. Het project is in 2022 klaar.