2000 woningen in 2 jaar!

Project Zon voor Woonforte keurig op schema

Sinds september 2018 legt de Zoncorporatie zonnepanelen op de daken van de eengezinswoningen van woningcorporatie Woonforte in Alphen aan de Rijn. Afgelopen week kreeg de tweeduizendste woning een gratis zonnesysteem. Daarmee ligt het project op schema en is het nu voor tweederde gevorderd. Zo werkt Woonforte aan de verduurzaming van haar woningen én zorgt het voor een flinke lastenverlaging bij haar huurders.

 

Miljoeneninvestering
Woonforte investeert bijna € 20 miljoen in de zonnepaneleninstallaties voor in totaal 3.000 eengezinswoningen. De woningcorporatie legt de panelen op daken die geschikt zijn voor het opvangen van de zon. Dus geen bomen, ramen of dakkapellen in de weg en een stevige dakconstructie. De huurders betalen geen bijdrage en profiteren dus maximaal. Het project startte in september 2018 en is naar verwachting eind 2021 klaar. De uitvoering is in handen van de Zoncorporatie.

 

Duurzame toekomst
Met dit project werkt Woonforte aan het duurzaam maken van woningen. De nieuwbouwwoningen worden vanaf nu al gasloos gebouwd en in onderhoudsprojecten worden de eengezinswoningen geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.

 

2000e woning
De 2000e woning die zonnepanelen op het dak geïnstalleerd kreeg, betrof de woning van Esther Wehrmeijer. Zij werd bij het opleveren van de installatie daarom ook even extra in het zonnetje gezet.

 

Hoofd Huurderscommunicatie Marjolein Drupsteen overhandigt de felicitaties op Coronavriendelijke wijze. 

 

Impact

In onderstaande infographic ziet u wat de zonnesystemen tot nu toe voor impact gemaakt hebben op het milieu en de portemonnee van de bewoners: