Mijlpaal de Zoncorporatie en Woonforte: 1000 zonnesystemen in 1 jaar!

Tot 2022 nog 650 zonnesystemen per jaar erbij

In 2018 tekenden De Zoncorporatie en Woonforte een overeenkomst voor het verduurzamen van 3000 eengezinswoningen met zonnepanelen. Nu, 1 jaar later, liggen de eerste 1000 systemen op de daken. Een  prestatie om trots op te zijn. Twee buurvrouwen uit Boskoop waren de gelukkigen. Zij stonden erop dit bijzondere moment samen te delen aangezien ze allebei zonnepanelen kregen. Een gebaar dat met een bosje bloemen beloond werd.

 

 

Miljoeneninvestering

Woonforte investeert bijna € 20 miljoen in de zonnesystemen, welke gratis aan de huurder worden aangeboden. De huurders besparen hiermee honderden euro’s per jaar op hun energielasten. De Zoncorporatie voer het project uit en gaat de komende jaren met een snelheid van 650 woningen per jaar door met installeren. In 2022 moet het project worden afgerond.

 

Beloning

Voor de Zoncorporatie voelt het bereiken van de 1000ste installatie als een beloning voor een jaar lang hard werken, vanuit Alphen aan de Rijn. Vanaf het begin hebben wij een eigen kantoor met magazijn geopend op de plek waar het allemaal gebeurt. Hierdoor hebben we korte lijntjes met de opdrachtgever en leren we de buurt kennen zoals dat alleen op deze manier kan. Dit heeft ertoe geleidt dat de bewoners van Woonforte ons werk tot nu toe met een 8 beoordelen. Kortom: tijd voor een (bescheiden) feestje!

 

Nog 2000 woningen te gaan…