Patrimonium woonservice kiest voor de Zoncorporatie

Patrimonium woonservice kiest voor de Zoncorporatie

Patrimonium woonservice uit Veenendaal heeft zich ten doel gesteld komende half jaar maar liefst 800 woningen te verduurzamen met zonnepanelen. Het betreft eengezins- en meergezinswoningen. Om dit te realiseren heeft Patrimonium ervoor gekozen om samen te werken met de Zoncorporatie uit Amsterdam. De werkzaamheden starten direct na de zomer.

 

Patrimonium is bepaald geen nieuwkomer op het gebied van zon-PV. Al in 2003 werden de eerste zonnepanelen geïnstalleerd. Deze systemen werden aangelegd ten behoeve van de centrale voorzieningen van appartementengebouwen. De zonnepanelen waarin Patrimonium nu investeert, worden aangesloten op de huisaansluitingen van de woningen. De huurders van Patrimonium krijgen zo direct toegang tot duurzame, goedkope zonnestroom.

 

Bestuurder Trees van Haarst is blij dat er nu concreet werk gemaakt wordt van duurzame ambitie die al langer leeft binnen Patrimonium: “Bij deze verduurzaming staat betaalbaarheid voorop. Voor de huurders gaan hun woonlasten omlaag. En dat is uiteindelijk waar wij het voor doen.”

 

Lees hier ook het bericht dat verscheen in de Veenendaalse Krant.