Triada verduurzaamt woningen met de Zoncorporatie

Woningcorporatie Triada en de Zoncorporatie starten met de verduurzaming van ca. 2.500 eengezinswoningen in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe. De komende 5 jaar willen zij op deze woningen zonnepanelen plaatsen. Binnenkort krijgen de eerste huurders een aanbod voor zonnepanelen op hun dak.

 

Triada wil met het plaatsen van zonnepanelen haar huurders de mogelijkheid geven om aan te haken bij de voordelen van de duurzame energietransitie. Voor de panelen betalen huurders straks een vergoeding per maand. Voor huurders betekent zonnestroom van eigen dak een direct voordeel in hun maandelijkse energiekosten. En Triada werkt aan de verduurzaming van de woningvoorraad.

 

De samenwerking is het gevolg van een aanbestedingsprocedure waarin het bedrijf als meest geschikte partner uit de bus kwam.

 

Manager Vastgoed bij Triada Johan Wastenecker is blij met de duurzame ontwikkeling: “We zijn erg blij dat we veel van onze huurders zonnepanelen kunnen aanbieden. Dat helpt om het wonen betaalbaarder te houden. Én we komen dichter bij ons doel van CO2 neutraal in 2050. We hebben in de Zoncorporatie hiervoor een goede partner gevonden.”.