Woonwaarts kiest voor De Zoncorporatie

Mooie start van meerjarige samenwerking

Woningcorporatie Stichting Woonwaarts gaat verder invulling geven aan haar duurzame ambities. Hiervoor heeft het de samenwerking gezocht met de Zoncorporatie uit Amsterdam. Eerste gezamenlijke project: de oprichting van de Duurzame Energiecoöperatie Woonwaarts U.A. die 3000 zonnepanelen moet exploiteren.

 

De afgelopen jaren voorzag Woonwaarts al enkele honderden huurderwoningen van zonnepanelen. Via de samenwerking met de Zoncorporatie wil Woonwaarts de invulling van de duurzame ambities de komende jaren versnellen.

 

SCE-aanvraag

Eerste wapenfeit vormt de gezamenlijke aanvraag in het kader van de nieuwe Postcoderoosregeling (SCE). Deze aanvraag moet het mogelijk maken om 3000 panelen op 220 eengezinswoningen te plaatsen en voor 15 jaar te exploiteren.

De huurders van de betreffende woningen kunnen lid worden van de coöperatie en delen zo mee in de opbrengst. Duurzaam profiteren, zonder te investeren.

 

Enthousiasme

Woonwaarts’ Bestuurder Esther Lamers is blij met de ontwikkelingen: “Dit initiatief past mooi binnen de visie van Woonwaarts Sociaal duurzaam in onze wijken een grote stap in de Co2 reductie en tegelijk doen we iets met de betaalbaarheid van onze huurders.”

 

Wouter Speelman van de Zoncorporatie ziet de nieuwe samenwerking zitten: “Wij zijn blij dat wij Woonwaarts voor ons gekozen heeft. Naast de installatie en bewonerscommunicatie voeren wij ook het beheer en de administratie van de energiecoöperatie. Wij kijken er echt naar uit om Woonwaarts de komende jaren op het duurzame vlak te ontzorgen. De samenwerking tot nu toe geeft ons veel positieve energie.”

 

Interesse in de mogelijkheden van de SCE-regeling?

Heeft u ook interesse in het benutten van de SCE-regeling? De Zoncorporatie denkt graag met u mee. Wij kijken samen met u naar de haalbaarheid van uw plan, wij verzorgen de aanvraag, de oprichting van een coöperatie, de realisatie en de administratie. Neem hiervoor contact op met Wouter Speelman (w.speelman@dezoncorporatie.nl / 06-46076449).